ACP geeft de Metropool Regio Amsterdam plek in de zon als Europese cruise-topbestemming

Met de jaarlijkse Seatrade Cruise Global als zonnig decor heeft Amsterdam Cruise Port (ACP) de Amsterdamse regio vandaag gepresenteerd als de Europese topbestemming voor cruiseschepen. De organisatie opereert vanuit het Holland Paviljoen, waar ook de organisaties Rotterdam Cruise Port, Zeeland Cruise Port en NEC acte de présence geven. Seatrade Cruise Global (14 t/m 16 maart 2017) is sinds dertig jaar de toonaangevende, internationale vakbeurs voor de cruisesector, waar alle grote cruisehavens in de wereld zich presenteren.

De cruisevaart heeft met een omzet van 100 miljoen euro en 1.100 banen een grote economische bijdrage voor de Amsterdamse regio. In 2016 ontving de regio 500.000 riviercruisepassagiers en 334.500 zeecruisepassagiers. Directeur Havenbedrijf Amsterdam, Koen Overtoom onderstreept het belang voor Amsterdam: "De cruisemarkt is heel belangrijk voor de Amsterdamse regio. Amsterdam is vorig jaar door cruisepassagiers als beste bestemming van West-Europa uitgeroepen. Daar zijn we heel trots op. Met de uitbreiding van onze infrastructuur waaronder de bouw van de nieuwe zeesluis faciliteren we de groei van deze markt."

Het Amsterdamse ontbijt als startschot
Het startschot van de ambitie van ACP om Amsterdam en de omliggende regio groots op de wereldwijde cruisekaart te zetten, klonk aan het begin van het altijd goed bezochte Amsterdam Cruise Port-ontbijt. Deze netwerksessie, die haar elfde editie beleefde en een recordaantal van 85 belangstellenden trok, gaat traditioneel vooraf aan de expo en staat open voor vertegenwoordigers van de rederijen en pers. Het is het moment om elkaar bij te praten over de laatste cruiseactiviteiten en –ontwikkelingen, zoals de voortgang van de grootste zeesluis bij IJmuiden. Aanwezig bijvoorbeeld waren Holland America Group, Celebrity Cruises en Viking Cruises, maar ook representanten van riviercruise gerelateerde partijen als AMA Waterways (reder) en Tauck (reisorganisatie). Zij en andere genodigden werden allen van harte welkom geheten door de Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Miami, Nathalie Olijslager-Jaarsma, en voorzitter ACP, Janine van Oosten.

Een ander hoogtepunt tijdens de rijkelijk aangeklede maaltijd was de uitreiking van de Cruise Special, een magazine gemaakt door Amports en ACP waarin de Amsterdamse cruiseregio en haar stakeholders gepresenteerd worden.

Amsterdamse delegatie
Op de Sea Trade Cruise Global voelt ACP zich in haar ambities geflankeerd door negen Amsterdamse partijen. Dat zijn: VCK Port Logistics, Port Towage Amsterdam, Passenger Terminal Amsterdam, Port of IJmuiden, Felison Cruise Terminal, M&M Maritime Security, Kuoni DMC Benelux, Zeehaven IJmuiden en Havenbedrijf Amsterdam. Ook deze organisaties zetten zich vol in om in gezamenlijkheid de Amsterdamse regio op de kaart te zetten, en rederijen en klanten te verleiden hiernaartoe te komen.

De belangrijkste cruise vakbeurs
De Seatrade Cruise Global vindt jaarlijks plaats in sushine state Florida. Dit jaar opent de beurs haar deuren in Fort Lauderdale, de stad die als het Venetië van Florida is gelegen aan de zuidoostkust van de Verenigde Staten op bijna veertig kilometer van Miami. De editie van 2017, van 14 tot en met 16 maart, brengt meer dan 700 exposanten (waarvan 58 cruiserederijen) en naar verwachting duizenden bezoekers bij elkaar. ACP en haar partners hebben hun intrek genomen on het Holland Paviljoen.

Docking Facilities

Information on sea cruise
and river cruise berths

Go to Docking Facilities

Destination

Destination information
Amsterdam region

Go to Destinations

Getting Here

Arrival and transfer
information

Go to How to get here

Sea cruiseRiver cruise

See complete calendar

Latest News

DUTCH MASTERS RE-VISITED

26-11-2019 16:37:59

From Monday, 30 September 2019, the Amsterdam Museum wing of Hermitage Amsterdam will include a new exhibition: DUTCH MASTERS RE-VISITED.

.... READ MORE

FloriWorld

28-11-2019 13:40:24

On November 22nd Amsterdam Cruise Port took the initiative to assemble some of our partners and FloriWorld to see what the possibilities are with this new experience and making it accessible for cruise passengers.  Our partners will make concrete arrangements together to try to make it possible.

.... READ MORE
News archive

Twitter@AMS_Cruise_Port

Follow us!